berita - rasa tempat

Pasang Uppskatta Smaken av en Plats

När jag var liten tos i min farmors kök fick jag lära mig att när det kommer till mat - prova alltid allt en gång. Om du inte tycker om det, så gör detingenting, men säg aldrig “nej” sampai något du aldrig har smakat på. Denna rättvisa kebijakan untuk semua mat en chans har jag tillämpat otaliga situasi atau platser. Jag har min farmor att tacka för kamel-kebab di Dubai, gryta på komage (callos) och torsk-kind (Kokotxas de Bacalao) i Spanien, och mer eller mindre all typ av gatumat jag kunde hitta i Indien. Det har blivit lite av ett livsmotto. Möjligheten att prova och uppleva smaken av en plats, det är temat för denna artikelserie. Förutom en smakupplevelse ger det en unique inblick i en kulturs kulinariska historia orch gastronomiska arv.


Diasapi oleh semua orang untuk produkter dan produk regional, resep tradisional dan pengolahan pertanian. Inom den gastronomiska turistnäringen finner oleh produser bahkan dari lantgårdar, leverantörer atau distributörer, tur-operatörer samt logi-företag. Dessa och många andra aktörer har identifierats och groupperats av “World Food Travel Association”, Di i den skara som utgör måltidsturismens hela sektor (Lihat“ What is Food Tourism ”-sida, untuk representasi grafisk av denna skara). Derepresenterar stommen di bawah måltidsturismens tak. 

Det första som man tänker på när någon nämner termen måltidsturism är ofta en restaurangupplevelse, men en matupplevelse som skapar ett minnesvärt intryck kan göras på många olika sätt. När man äter middag på en specialiserad restaurang idag så är inte bara kvaliteten och presenten av maten viktig, även stämning or the atmosfär spelar en viktig roll for hur gästen kommer att minnas sin upplevelse. Om man reser i syfte att lära sig mer om mat eller dryck, så förväntar man sig även att får fördjupad kunskap och inskter.

Di bawah mitt första besök i Barcelona måste jag erkänna att jag gjorde väldigt lite för att utforska den rika gastronomi som staden har att erbjuda. Den första kvällen delade jag och min bror på en stor Paella och en kanna sangria - detta på en av stadens mest livliga gator där det är fullt av turister. Det behöver knappast nämnas att det var varken den mest unika eller mest autentiska kulinariska upplevelse jag har haft. Idag, med lite mer kännedom, så vet jag att en paella avnjuts helst som en söndagslunch i sällskap med familj. Saya en stad som är så populär och storslagen som Barcelona så kan det vara svårt att veta vart man ska gå och vad man ska äta om man är där för första gången. Kirim informasi untuk semua informasi yang ada sampai ke halaman online idag, jika Anda ingin pergi ke tempat lain untuk mendapatkan informasi kembali ke file yang Anda inginkan. Däremot så är smaken av en plats mycket mer än vad man finner i den vidsträckta djungeln av google-recensioner och omdömesplattformar. 

Om du tänker på vart du kommer ifrån, din stad, ort eller region; på vad skulle du bjuda en utländsk gäst som hälsar på för första gången? Vart skulle ni gå för att äta middag? 

Det är naturligtvis lättare att ha någon som kan visa vart man ska gå, vad man ska äta och ibland - även itu man ska äta det! När jag tänker tillbaka till det där första besöket för mer än sex år sedan, så skrattar jag åt mitt naiva, och

något godtrogna jag. Nu, lebih setelah att ha bott i den katalanska huvudstaden i mer än 4 år, har jag ätit och tillagat otaliga paellas, men jag har också försökt att äta som localbefolkningen. Varje år di bawah tidig vår samlas familj och vänner för att åtnjuta grillade “Calçots” (liknande purjolökar) dengan romescosås. På helgerna, innan lunch två på dagen, sippas det på “vermut” på terrassen, och uppdukat finns de klassiska tillbehören så som chips atau konserverade hjärtmusslor. Och sampai Juli serverar min svärmor alltid den tradisiella katalanska soppan "Sopa de Galets" med de klassiska tillbehören; kött och grönsaker. Jag tror att jag har en ganska bra känsla för smaken av Katalonien, och det är tack vare alla de människor som har visat mig sin kulinariska kultur.

Temukan semua hal yang dapat dilakukan dengan mudah dan bebas dari semua tingkat yang ada dan orang-orang yang memesan sampai piring besar, dan setiap orang sampai tangan Anda. En tujuan kulinariska atribut kommer från dess naturliga omgivning, oleh tillagningstekniker som används, samt seder och tradisioner gällande mat och dryck. Till exempel, en entusiastisk skildring av ett glas vin och hur det har utvecklat sin speciella, minerala men samtidigt

Krispiga doft atau smak på grund av den steniga terrängen och närheten hingga Medelhavet, är svårt att få från en bok. Där kan en erfaren turistguide göra betydande skillnad.

Panduan kulinarisk kan fungera som en portal som hjälper resenären att lättare relatera sampai främmande mat eller en kulinarisk upplevelse. De är länken mellan producer och besökaren, vinodlaren och vinprovaren, marknadsförsäljaren och turisten, hantverksbryggaren och dryckesentusiasten, fårbonden och matupptäckaren, och

varför inte mellan kocken orch deltagaren i matlagningskursen? Panduan peningkatan, peningkatan kualitas, dan penyimpanan, dan sistem operasi, kesalahan penyimpanan untuk proses istället framhäva de känslor som atau bundna sampai

platsen. En kulinarisk turistguide känner sampai värdet av den plats eller matvara de presenterar, eftersom de har den nödvändiga kunskap som krävs, samt en egen uppskattningen av den destination de visar fram, och viktigast av allt, de är angelägna om att.

Genom äkta respekt, ära och uppskattning förenar en kulinarisk guide besökaren med den lokala kulturen via dess mat och gastronomi. World Food Travel Association Har undervisat och certifierat yrkesverksamma inom sektorn sedan 2008 och turistguider och researrangörer sedan 2019. En Certifiering är ett erkännande av professionalism, erfarenhet or kunskap inom den gastronomiska turistnäringen. Turistguider atau researrangörer som letar efter ett sätt att utmärka sig när resandet återupptas igen kan utforska våra utbildning- och certifierings-alternativ här. 

Buka halaman ini untuk orang yang merokok atau di tempat yang berbeda hingga ke bagian yang lebih besar dari piring dan piring di atas piring. Och genom att uppskatta smaken av en plats bidrar vi också sampai att bevara den kulinariska kulturen och dess arv. I slutändan är det detsamma du önskar för din besökande vän, att de uppskattar och njuter av din lokala mat orch dryck, or hur?

Författare: Rosanna Olsson

Berbagi di facebook
Berbagi di twitter
Berbagi di linkedin
Bagikan di pinterest